Uydu alıcı-vericisi

RFID Çip (Uydu alıcı-vericileri) çeşitleri mevcut olup, RFID kullanım alanınızı, doğru RFID  çiple doğru yerde uygulanabilmesi için bizlere danışın.

Farklı RFID çip tipleri farklı frekanslara sahip oldukları için, aralarındaki farklılık gözetiliyor buda onların farklı alanlarda, çok verimli olmasını ve kullanma imkanını sağlıyor.


Düşük frekanslı uydu alıcı-vercisi 30-300 kHz(kullanılan 125 kHz) frekans alanında kominikasyon sağlıyor ve çoğunlukla giriş kontrollerinde ve zaman algılamada kullanılıyor.

Yüksek frekanslı uydu alıcı-vercisi ise 3-30 MHz frekans alanında uygulamaya geçebiliyor, standart olarak 13.56 MHz dır. Kullanım alanları genelde, giriş kontrolleri ve toplu taşıma araçlarında (metro, otobüs, tramway, tren) kullanılıyor.


Bunun ötesinde Ultra Yüksek Frekans olarak yüksek frekanslı uydu alıcı-vericisi, 300 MHz- 3 GHZ alanı tanımlıyor.Ultra Yüksek Frekans yöntemi taşımacılık, Otoban Taşıt Tanıma Sistemleri için uygundur.
 
Frekans alanın yanında, pasif ve aktif  uydu alıcı-vericisi diye ayırılıyor. Pasif uydu alıcı-vericileri kendi enerji kaynakları olmadığından sadece okuyucunun elektromanyetik alanından enerjisini alabiliyor. Aktif uydu alıcı-vericileri kendi enerji kaynaklar olduğundan; mesela bir pil sayesinde daha uzak mesafelere ulaşma imkanı oluyor.

RFİD kullanım alanları çok geniş olup, gerek otobüs (temassız bilet rfid bilet rfid kart temassız kart), tren (temassız Bilet rfid Bilet temassız kart rfid kart) , tramway (temassız bilet rfid bilet temassız kart rfid kart) ve metroda (rfid bilet temassız bilet rfid kart temassız kart), spor (temassız bilet rfid bilet temassız kart rfid kart)ve eğlence (rfid bilet temassız bilet rfid Kart temassız Kart) etkinliklerinde, özellikle sağlık sektöründe (rfid etiket temassız etiket rfid kart temassız kart), donmuş gıda ürünlerinde (rfid etiket temassız Etiket), çeşitli RFİD çözüm önerilerimiz ile iş akışınızı hızlandırır, zaman kaybınızı önleyip, iş akışınızın düzgün bir şekilde gerçekleşmesini sağlarız.